ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΛΙΤΗ

Στοιχεία επιχείρησης

Πολυτέλεια, σημασία στην λεπτομέρεια, διαχρονική αξία, απαλή υφή… είναι μερικές μόνο λέξεις που περιγράφουν τα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη. Η οικογένεια Μπουρουλίτη παράγει με πάθος ,εδώ και τρεις γενιές, τη νέα λαϊκή τέχνη της Θράκης, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση, παράλληλα με σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες.

Η γνωστή επιχείρηση, ασχολείται εδώ και 42 χρόνια με την μεταξουργία, δημιουργώντας μοναδικά χειροποίητα αριστουργήματα, που κάνουν διάσημη την αρχαία τέχνη του μεταξιού ,σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την αξία και την υπεροχή της (ο οίκος Dior χρησιμοποίησε το μετάξι Σουφλίου σε πρόσφατη επίδειξη μόδας).

Στα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη βρίσκουμε μία μεγάλη γκάμα από χειροποίητα κεντήματα, πλεκτές δαντέλες, μακραμέ, εσάρπες, φουλάρ φτιαγμένα με παραδοσιακές τεχνικές (όπως Βυζαντινή βελονιά, μακραμέ τέχνης της κομποδετικής, τεχνικές βελονιού) ,άριστη τεχνογνωσία, μεράκι και αγάπη δημιουργικότητα της οικογένειας Μπουρουλίτη όμως δεν σταμάτα εκεί, μιας και τα τελευταία χρόνια, βρίσκουμε κάτω από την γνωστή επωνυμία προϊόντα όπως τσάντες, μάσκες ύπνου, κοσμήματα, καλλυντικά και στέφανα γάμου φτιαγμένα με μετάξι και κουκούλι. 

                                                           ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
                                                                              “ΤΑ ΓΝΑΦΑΛΑ”

Η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό οδήγησε, την οικογένεια Μπουρουλίτη, στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου “Τα Γνάφαλα”. Στο μουσείο εκθέτονται αντικειμένα τεράστιας ιστορικής αξίας όπως τοπικές φορεσιές, μουσικά όργανα, οικιακά σκεύη και φωτογραφίες εποχής  που διατηρούν ζωντανές, στο πέρασμα του χρόνου, εικόνες γεμάτες συναισθήματα και αναμνήσεις. 

Μοιραστείτε το

Θέλετε να προβάλετε την επιχείρησή σας;

Επικοινωνήστε μαζί μας